Pewnego słonecznego dnia zawędrowaliście do małego miasteczka o nazwie Ribbendorf. Chodząc ulicami zauważacie, że wieśniacy wyglądają tak, jakby się czymś przejmowali.
Nowy użytkownik
Pytam sie jednego z wieśniaków co siędzieje
-Panie straszne rzeczy dzieją się w tym mieście. Raz na kilka dni przylatuje tutaj smok i wszystko nam niszczy, nie nadążamy tego odbudowywać.
Po chwili patrzy w taki sposób, jakby Cię oceniał
-Wygląda pan na mężnego woja po wielu bitwach. Może mógłby nam pan pomóc z tą bestią. Oddamy wszystko co mamy, by się go pozbyć.
Nowy użytkownik
Wiesz może gdzie możemy znależć go??
Możemy wam pomóc więc nie macie się o co bac
- O zbawicielu. Naprawdę dziękujemy. Zostańcie w wiosce. Uhonorujemy Was całym jadłem co mamy. Smok powinien przylecieć za kilka dni.
Powiedział to, po czym odchodzi.
Teraz niech napisze ktoś inny co robi
To teraz ja, ludzka przemiana weszła i zachodzę do pierwszej lepszej tawerny, ale nie takiej ubogiej i co widze ??
Widzisz normalną, jednak bardzo ładnie ozdobioną tawernę. Barmanem jest krasnolud. W tawernie jest tłoczno. Znajdziecie tu wszystkie rasy mieszkańców. W oddali, w całkowitym mroku tawerny zauważysz nawet kilka wampirów.
Przysiadam sie do wampirów
Witam Panowie nazywam sie Gustav,
Wampiry patrzą na Ciebie z odrazą. Widać, że nie zrobiłeś na nich zbyt wielkiego wrażenia.
Wiecie moze cos na temat smoka krazoncego w tej okolic, a tak przy okazji mogę wiedziec z którego klanu pochodzice
Jeden podchodzi do Ciebie i mówi:
Słuchaj człowieku. Skąd Ty jesteś, skoro nie słyszałeś o smokach w Ribbendorfie. Każde dziecko wie, że te smoki przylatują co 3 dni i co więcej zawsze ze wschodu. Jedynym miejscem, żeby się przed nimi skryć jest jaskinia położona prawie u szczytu gór na północy miasta. A teraz nam nie przeszkadzaj.
Chola chola tylko nie człowieku, nie porównuj mnie do tej bezwrtosciowej rasy
Powiedziałem odejdź, jesteśmy zajęci
Po tych słowach odwrócił się do swojego towarzystwa.
Dobra wychodze z tawerny
następny
Teraz czas na Jottuna